Заступник голови за певних умов може бути депутатом всупереч домінуючій думці.

Домінуюча думка судової практики

Відповідно до ч. 7 ст. 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на осіб, які входять до складу виконавчого комітету ради і працюють у ньому на постійній основі, поширюються вимоги щодо обмеження сумісності їх діяльності з іншою роботою (діяльністю), встановлені цим Законом для сільського, селищного, міського голови.
Згідно з ч. 4 ст. 12 названого закону сільський, селищний, міський голова не може бути депутатом будь-якої ради.
Частина 3 згаданої статті передбачає, що виконавчий комітет ради утворюється у складі відповідно сільського, селищного, міського голови, заступника (заступників) сільського, селищного, міського голови, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, а також керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, інших осіб.
Судова практика тлумачить це положення закону як імперативну вимогу про входження кожного затвердженого заступника місцевого голови до виконавчого комітету. Інакше кажучи, домінує думка, що заступник місцевого голови не може не входити до складу виконавчого комітету.
Тому згідно з цією думкою заступник голови не може бути депутатом жодної ради.
Не будемо наводити посилання на судову практику, оскільки ризикований вихід є.

Коли дуже треба

Однак це положення можна тлумачити інакше.
Якщо вважати, що кожний заступник місцевого голови імперативно входить до складу виконавчого комітету, то туди повинні входити й «інші особи». А також всі керівники відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради. Це абсурд, оскільки кожний керівник від сектору до департаменту перетворить виконком на Верховну Раду.
Саме тому якщо ситуація вимагає певного ризику і за наявності політичного консенсусу, можна не включати затверджених заступників-депутатів до складу виконкомів.
Але слід пам’ятати, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково без прийняття рішення відповідної ради у разі обрання або призначення його на посаду, зайняття якої згідно з Конституцією України і законом не сумісне з виконанням депутатських повноважень, що засвідчено офіційними документами.
Тобто доля заступника голови, який залишається депутатом, перебуває в руках не стільки місцевої ради, скільки територіальної виборчої комісії. А політичний склад цієї комісії може відрізнятися від політичного складу ради. І хоча під час дії воєнного стану проміжні вибори неможливі, однак рішення ТВК, наприклад, з формулюванням «прийняти до відома, що повноваження депутата є припиненими» можуть негативно вплинути на подальшу депутатську діяльність.
Насамкінець, не слід забувати, що статтею 172-4 КУпАП передбачено відповідальність за порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності у вигляді штрафу від 5100 грн. до 8500 грн.
З нашими пакетними пропозиції у сфері місцевого самоврядування можна ознайомитися за цим посиланням.